PROXECTO
Carballo promove un centro experimental de gastronomía
Será un espazo equipado para actividades culinarias, formativas e divulgativas

Xosé Regueira, esquerda, e Evencio Ferrero asinaron o convenio / D. Coruña
Carballo contará cun laboratorio de cociña e un centro experimental de gastronomía local nos mercados, grazas a un proxecto enmarcado no Plan de Sostibilidade Turística en Destino Os Fogóns dos Anllóns, da Deputación da Coruña, e financiado pola Unión Europea a través dos fondos Next Generation EU no marco do Plan de Recuperación, Transformación e Resiliencia.
O vicepresidente da Deputación, Xosé Regueira, e o alcalde de Carballo, Evencio Ferrero, asinaron este xoves o convenio de colaboración para a posta en marcha desta iniciativa. O organismo provincial encargarase da contratación da execución do proxecto, que conta cun orzamento de 30.000 euros, financiados integramente pola UE.
Regueira asegura que con esta intervención «búscase poñer en valor a gastronomía como un recurso estratéxico para o desenvolvemento turístico, apostando pola creación dun espazo dotado co equipamento necesario para actividades culinarias, formativas e divulgativas».
Contémplase como un recurso para a creación de produtos e experiencias turísticas, mediante a dotación de equipamento de cociña que permita unha inmersión dos turistas nunha contorna adecuada. «A nosa estratexia pasa por situar a gastronomía como principal destino, que ademais de atraer visitantes é quen de contribuir á mellora socioeconómica da contorna, xerando oportunidades para a veciñanza, fomentando o emprendemento da mocidade e contribuíndo á fixación de poboación», engadiu.
Neste sentido,este proxecto «é un claro exemplo de posta en valor dos nosos produtos e produtores e produtoras, e tamén deses espazos que son comunidade, historia e identidade: os mercados», subliña Regueira.
Ademais, preténdese fortalecer o sector da restauración mediante accións formativas que lles permitan incorporar os valores culturais e gastronómicos do territorio á súa oferta, así como favorecer a participación de produtores de quilómetro 0 e cociñeiros da zona na promoción dos produtos locais.
- El juzgado autoriza a Pérez Rumbao a que adquiera los concesionarios del Grupo Yáñez
- Una compostelana hace historia al ganar un Latin Grammy: 'Quero adicarllo a miña cidade e a Galicia
- Los gallegos son fieles a la leña: 'Es lo más barato para calentar la casa
- Un cliente revienta de madrugada la nariz al dependiente de una tienda 24 horas del Ensanche de Santiago
- Rescate de película en Pontepedriña: los bomberos socorren a dos jóvenes atrapados en un edificio en llamas
- Mutualistas desesperados: más de 4.000 gallegos están desatendidos
- O ‘cohousing’, máis preto de despegar en Santiago con 30 vivendas: «Parecía un soño, pero é real»
- Crónica de una hora de rescate: así vivieron los inquilinos el incendio en el edificio de Pontepedriña


