Santiago
+15° C
Actualizado
martes, 23 abril 2024
16:11
h
Melide acolleu o último showcooking do programa Sabores e Saberes e mañá tamén será o centro do próximo // Os que desexen ser partícipes dos eventos teñen que anotarse con antelación, posto que hai só 15 prazas TEXTO Claudina Estévez

Pratos que son todo un alarde da gastronomía do Camiño

Melide vén de ser o último municipio no que se celebrou a calidade da gastronomía galega no marco do programa Sabores e Saberes do Camiño (que forma parte de O teu Xacobeo da Xunta) e que está liderado pola Federación Efas de Galicia. Deste xeito, a vila melidense acolleu (na cociña do Concello) a cuarta sesión dos showcookings de man da técnico en nutrición MLuz Valiño, que foi a responsable de executar as elaboracións ‘Crocante rústico de queixo Tres viajeros; con amorodos agridoces’, e ‘Xeado flameado con augardente’. A sesión foi presidida por Marta Fernández, directora do Centro Superior de Hostalería de Galicia, e o tenente de alcalde melidense, José Prado.

Marta Fernández salientou o importante papel que realizan proxectos como Sabores e Saberes para pór en valor os produtos e os seus territorios. “Galicia é terra de produto, produto que é garante e diferenza do noso saber facer. As novas tendencias culinarias, a fusión na cociña non debe esquecer a nosa tradición, berce de tan boa materia prima e tan bos profesionais”.

O vicepresidente das Efas de Galicia, Enrique Rodríguez, pola súa parte puxo o foco na necesidade de seguir apostando por iniciativas que como esta propician as interaccións cos profesionais, cos recursos e cos territorios. “O resultado de Sabores e Saberes do Camiño materializarase nunha guía de conclusións que achegará propostas para seguir traballando no reto deste Xacobeo tan especial que temos por diante”. Agradeceu así mesmo a colaboración e contribución ao evento da empresa láctea Galacteum, produtora do queixo con D.O.P Arzúa-Ulloa Tres Viajeros, á cooperativa elaboradora do xeado Bico de Xeado e á destilería Casa Mejuto.

MLuz Valiño aproveitou a ocasión para amosar a súa satisfacción por ter participado no proxecto. “Gústame especialmente porque a súa finalidade é pór en valor, defender e dar a coñecer o produto natural e local, razón pola que a elaboración dos platos é sinxela, simplemente é engadir un chisco de imaxinación para resaltar a esencia do produto. Agardo que os asistentes se leven un bo recordo e sobre todo un sabor auténtico das marabillas gastronómicas do noso entorno”, dixo.

Cabe destacar que dende a Efa Piñeiral de Arzúa son os responsables de coordinar e impulsar estes actos, que continuarán mañá de novo en Melide. Desta vez o showcooking será no Hotel Carlos e será impartido por Manuel Garea. Segundo indican dende a Efa arzuá, as prazas xa están esgotadas. Os que desexen estar presentes en vindeiras citas (segundo fontes da Efa Piñeiral, aínda queda un en Palas e farase algún máis en Arzúa) teñen que reservar praza con antelación, pois permítese un máximo de 15 persoas para ver a demostración e degustar.

Sabores e Saberes busca o desenvolvemento das áreas rurais do Camiño, a promoción da súa riqueza cultural, natural e humana a través da gastronomía nas vilas de O Pino, Arzúa, Palas e Melide. O mel, o queixo ou o galo Piñeiro protagonizaron as citas anteriores.

18 may 2021 / 01:00
  • Ver comentarios
Noticia marcada para leer más tarde en Tu Correo Gallego
TEMAS
Tema marcado como favorito
Selecciona los que más te interesen y verás todas las noticias relacionadas con ellos en Mi Correo Gallego.