Santiago
+15° C
Actualizado
sábado, 10 febrero 2024
18:07
h

Una spin-off de la USC recibirá más de 600.000 euros para ejecutar un proyecto vinícola

i-Grape Laboratory explora el uso del extracto de uva como fármaco, biopesticida y hasta aditivo alimentario

Santiago. La spin-off i-Grape Laboratory SL de la Universidade de Santiago de Compostela (USC) recibirá más de 600.000 euros por parte de la Axencia Galega de Innovación para evaluar y aprobar un extracto del bagazo de uva blanca como un principio activo para ser utilizado en medicina veterinaria, como biopesticida y hasta de adictivo alimientario.

El proyecto Greenvitisv explotará la tecnología empleada por el grupo Laboratorio de Investigación e Desenvolvemento de Solucións Analíticas (LIDSA) del Centro Singular Cretus, vinculado a la institución.

En este sentido, los avances patentados por la propia universidad permitirán obtener sustancias naturales mediante los elementos sobrantes de la industria agroalimentaria

“Os extractos polifenólicos obtidos teñen potentes bioactividades: antibacteriana, antifúnxica e antioxidante, entre outras, con multitude de aplicacións en sectores como o veterinario, fitosanitario, ou alimentario”, explicó la catedrática de Química Analítica, Marta Lores, indicando que “unha das características principais do proceso é a utilización de residuos vexetais como materia prima, evitando así fontes non renovables ou de orixe alimentaria”,

Además, según destacó, “o bagazo de uva branca ten un fitoarsenal químico moi diverso e interesante, que nós podemos aproveitar grazas ao xeito en que se vinifican os viños brancos —obtención del mosto y fermentación sin contacto con el bagazo o con contacto mínimo—, o que fai que este reteña a meirande parte da carga polifenólica orixinal”.

El proyecto Greenvitisv, que se desenvolverá dentro del Edificio Emprendia, fue presentado por i-Grape Laboratory a la convocatoria H2020 Instrumento Peme da Unión Europea el pasado octubre de 2020, e implica la creación de una nueva cadena de valor en el sector del viño hacia la Economía Circular. ECG

13 ene 2021 / 00:00
  • Ver comentarios
Noticia marcada para leer más tarde en Tu Correo Gallego
Tema marcado como favorito