‘Estrelas no Camiño’ reúne a máis de 40 cociñeiros na loita contra o Síndrome de X Fráxil
A xornada comezou cun almorzo ao que asistiu o presidente da Xunta, Alfonso Rueda
Destacouse a calidade como “principal atractivo turístico” en Galicia
![A xuntanza tivo comezo no Hotel A Quinta da Auga](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/f848404f-e09b-458a-a31a-09ce52971231_16-9-aspect-ratio_default_1308477.jpg)
A xuntanza tivo comezo no Hotel A Quinta da Auga / David Cabezón
Case 40 cociñeiros e dous sumillers de todo o país, que suman máis de 80 Estrelas Michelín, reuníronse onte pola décima edición do evento solidario Estrelas no Camiño de Santiago que, por segundo ano, destina a súa recadación á Asociación Galega do Síndrome de X Fráxil.
A cita arrancou a mañá de onte cun almorzo no Hotel A Quinta da Auga, no que participaron todos os chefs que acudiron ao evento acompañados polo presidente da Xunta, Alfonso Rueda; o director de Turismo de Galicia, Xosé Merelles; e representantes da asociación beneficiaria deste evento, que loita contra o síndrome X fráxil, a forma máis común de discapacidade intelectual hereditaria.
Durante a xuntanza, o presidente destacou como a calidade é o principal “atractivo turístico de Galicia e tamén a peza crave na que soster o crecemento do sector”. Neste eido, citou tanto o clima, como a gastronomía e a xente entre as cualidades que caracterizan á comunidade galega, recoñecendo que tamén queda moito para seguir mellorando.
O vínculo entre gastronomía e Camiño de Santiago son dous dos símbolos de Galicia claves no éxito turístico. Rueda agradeceu aos cociñeiros o seu labor como embaixadores da cociña e os produtos galegos por todo o mundo e aos irmáns Barqueiro -propietarios de Casa Barqueiro- que manteñan esta cita gastronómica que cada ano permite exaltar a gastronomía galega con fins solidarios.
![Los chefs y asistentes pudieron disfrutar de distintos 'stands'](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/0df623a5-ef91-4352-8cd7-f229f7e55bd6_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
Os chefs e asistentes puideron desfrutar de distintos 'stands' / CEDIDA
Xornada solidaria
A xornada solidaria tivo lugar na Leira Casa Barqueiro en Gonte, Negreira, onde os mellores chefs de España se uniron para homenaxear a gastronomía galega. Foi neste espazo onde se desenvolveu unha feira de gastronomía e viño e, posteriormente, unha cea tipo cóctel e estacións gastronómicas con showcooking nas que contaron con animación e música.
Os asistentes tiveron a oportunidade de probar produtos galegos nos diferentes stands que estaban a súa disposición. Entre as estrelas Michelín convidadas atopáronse Martín Beresategui, Enejo Atxa, Jesús Sánchez, Helena Azark, Hermanos Torres, Joan Roca, Toño Pérez, David Muñoz e Paco Roncero. Tamén estiveron Pepe Vieira, Javier Olleros, Mauel Costiña, e Pepe Solla, entre outros.
- El Correo Gallego - Diario de la capital de Galicia
- La lluvia reaparece en el verano de Galicia: este es el pronóstico de MeteoGalicia para el fin de semana
- La misa y ofrenda floral en honor a Rosalía de Castro congregan a más una treintena de instituciones gallegas
- Dos menores heridas en Muros al saltar desde un puente cuando pasaba un barco por debajo
- Impresionante chalet de ensueño en Santiago de Compostela: a 10 minutos del centro y 30 de la playa, todo un lujo a buen precio
- Esta es la aldea gallega que se encuentra al borde de los acantilados más altos de Europa: en la provincia de A Coruña
- La ola de calor se atenúa en Galicia: el alivio será temporal porque así se prevé el tiempo
- Os premios Alba de Compostela conseguen unir a todos os membros da Corporación local