Muxía rende homenaxe ao congro con degustacións e unha exposición
A cita é o Venres Santo, día 29 de marzo, no porto da vila da Barca
O sábado haberá outra cita gastronómica co mexillón como protagonista
A XXVI Festa do Congro de Muxía recuperará a súa esencia gastronómica e convidará a veciños e visitantes a degustar o prezado peixe á prancha, en empanada de trigo e millo, e en salpicón. A cita é o día 29, Venres Santo, no porto, e por só 5 euros a degustación inclúe o congro acompañado de pan artesán, viño ou auga e unha cunca conmemorativa da olería de Buño.
Muxía serviu un milleiro de racións na vinte e cinco edición da xa tradicional Festa do Congro
Haberá tamén unha exposición sobre os secadoiros de congro. Ao día seguinte, a gastronomía volverá ser protagonista cunha degustación de mexillón, ás 13.00 horas, no paseo marítimo da vila. A mostra, titulada Secadoiros de Congro poderá visitarse desde o sábado, 23 de marzo, ata o luns, 1 de abril, na Casa das Beiras, que tamén acollerá exhibicións de artesanía en vivo.
Temas
Pulsa para ver más contenido para ti
Más en Área
-
Aparece muerta en el río Anllóns una vecina de Carballo que estaba desaparecida desde la tarde del sábado
-
Investigan a dos personas por estafar 9.000 euros a un vecino de Teo haciéndose pasar por su banco
-
LE AQUI O ESPECIAL EN PDF DA FESTA DA TROITA DE OROSO 2024
-
“Hai que estar sempre pedindo polo Concello: o que non chora, non mama”
Comentarios
Ver comentarios