Muxía rende homenaxe ao congro con degustacións e unha exposición
A cita é o Venres Santo, día 29 de marzo, no porto da vila da Barca
O sábado haberá outra cita gastronómica co mexillón como protagonista
J. M. Ramos
A XXVI Festa do Congro de Muxía recuperará a súa esencia gastronómica e convidará a veciños e visitantes a degustar o prezado peixe á prancha, en empanada de trigo e millo, e en salpicón. A cita é o día 29, Venres Santo, no porto, e por só 5 euros a degustación inclúe o congro acompañado de pan artesán, viño ou auga e unha cunca conmemorativa da olería de Buño.
Haberá tamén unha exposición sobre os secadoiros de congro. Ao día seguinte, a gastronomía volverá ser protagonista cunha degustación de mexillón, ás 13.00 horas, no paseo marítimo da vila. A mostra, titulada Secadoiros de Congro poderá visitarse desde o sábado, 23 de marzo, ata o luns, 1 de abril, na Casa das Beiras, que tamén acollerá exhibicións de artesanía en vivo.
- O PP de Teo aproba delegar na Xunta o reforzo policial, pero rexeita a moción contra Altri no Ulla
- “A nivel salarial non está en absoluto recoñecido o labor que fan os alcaldes”
- Ames executa obras por valor de 2,76 millóns en Bertamiráns, Milladoiro e núcleos rurais
- Maio Vintage: Boiro revive os anos oitenta cun mercado retro
- El 'hotel rosa' de Vedra, entre los diez mejores alojamientos de España para la Guía Michelín
- Ordes enxalza os champiñóns e A Estrada acolle as actividades do Día da Xuventude
- La Inspección auditará el IES do Milladoiro para atajar la conflictividad
- Boiro celebra o Día da Danza cun espectáculo protagonizado por cincuenta bailarinas de ballet