Rapaces de Santa Comba aprenden a facer queixo no Xallas e con leite local
Escolares de Santa Comba aprenderon estes días os segredos para facer queixo fresco nunha visita á granxa SAT Os Agros. Foron medio cento de cativos de 3° de Educación Primaria do CEIP Barrié de la Maza quenes desfrutaron da visita divulgativa sobre a gandeiría na capital xalleira, ao igual que o resto da comunidade educativa de todo o Concello. Foi dentro dunha actividade coordinada polo departamento de Turismo municipal e, ademais, os rapaces a tiveron a sorte de facer o seu propio queixo, coñecendo algunhas das posibilidades do leite local co obradoiro de elaboración do produto e grazas aos consellos didácticos da bióloga xalleira Lidia Ferreras Ferrol. “Como sempre, sairon encantados... e esta vez con queixo e chocolate”, trasladan dende o executivo local –asistiu a alcaldesa María Pose–, ao tempo que agradecen a Lidia e á SAT Os Agros, ao igual que á SAT Sampérez de Guisande e a explotación O Rubio, “ás facilidades e o magnífico trato cos rapaces nesta actividade de promoción do sector gandeiro entre os escolares”.
- La foca Oza continúa su descanso en Costa da Morte
- O PP de Teo aproba delegar na Xunta o reforzo policial, pero rexeita a moción contra Altri no Ulla
- Padrón celebra o seu San Xoán de Raio coa comida de confraternidade
- El grupo Los del pirata cojo ofrece este sábado un tributo a Sabina en Noia
- Más de ochenta personas cantan 'Grándola' en Rianxo para conmemorar la Revolución de los claveles
- Portazo a la petición de Ribeira para acoger los exámenes y las pruebas del carné de conducir
- El 'hotel rosa' de Vedra, entre los diez mejores alojamientos de España para la Guía Michelín
- Maio Vintage: Boiro revive os anos oitenta cun mercado retro