Unhas xornadas para promover a cultura viticultora
As Xornadas Técnicas sobre a cultura do Viño desenvólvense estes días con conferencias, visitas e catas
A Exaltación do Viño da Ulla leva da man unhas Xornadas Técnicas dedicadas á cultura do viño, que o Concello organiza estes días na localidade. Un programa variado que inclúe conferencias a cargo de expertos na materia, catas de viños e visitas a varias adegas.
O proxecto xorde baixo a idea de crear “espazos adicados á formación dos viticultores da zona”, co fin, comentan dende a organización, de mellorar e estimular as producións de calidade, así como de divulgar novos coñecemetnos entre os consumidores, “mergullándoas” na cultura do villo. Os obxectivos, alén de poñer en valor a cultura do viño como produto de calidade e promocionar os viños da subzona, son os de fomentar, tamén, o desenvolvemento científico e técnico do territorio.
As actividades promovidas no marco destas xornadas técnicas comezaron o mércores, coa conferencia Viticultura e cambio climático, a cargo de Diego García Santiago, responsable do Departamento de Viticultura da adega Paco&Lola.
Os actos continuaron xoves, cunha saída ao campo onde os asistentes puideron visitar a estación experimental de viticultura e enoloxía de Ribadumia (EVEGA). Os asistentes tamén visitaron a adega Granbazan.
Onte, os presentes puideron gozar con Harmonia: viños e tapas, unha cata comentada co sumiller Nacho Costoya Eyo e con Julio Mato del Río, chef do programa da TVG A voltas co prato. A xornada concluíu cun acto de clausura e entrega de diplomas acreditativos desta edición da iniciativa.
Temas
Más en Área
-
La Semana Verde Abanca va a incluir albóndigas de potro, rapa das bestas y a un niño de 7 años manejando cerdos
-
Dubra esgotará a vía xurídico-administrativa e mobilización social para evitar que instalen un vertedoiro en Niveiro
-
Chequeiras de 30 euros para que 1.330 laracheses aposten polo consumo de proximidade
-
Cee impulsa un plan estratéxico de turismo para posicionarse como un destino sostible e desestacionalizado